Econazol Eg 1% Krem

Category:

Description

KY PRODUKT BLIHET VETËM NË BARNATORE ME RECETË TË MJEKUT!

Econazole  EG 1 %, krem

 Lexoni  gjithë fletëudhëzimin me kujdes sepse permban informata te rendesishme per ju.

Ky bar është në dispozicion pa recetë .Megjithatë,ju duhet të merrni ECONAZOLE EG 1% krem me kujdes per te arritur rezultatet me te mira prej tij.

 • Ruajeni këtë fletëudhëzim. Mund t’ju duhet ta lexoni përsëri.

–          Nëse keni pyetje ose kerkoni keshilla te tjera,drejtohuni te farmacisti. –

Duhet ta kontaktoni mjekun nese simptomat tuaja perkeqesohen ose nuk permiresohen.

 • Nëse ndonjë prej efekteve anesore behët serioz ose nëse vini re ndonjë efekt anesor që nuk eshte përfshire në këtë fletëudhëzim, ju lutemi informoni  mjekun ose farmacistin tuaj.

 

Përmbajtja e fletëudhëzimit:

 1. Çka është ECONAZOLE EG 1% krem, dhe për çka përdoret
 2. Çka duhet te dini para se te merrni ECONAZOLE EG 1% krem
 3. S ta merrni ECONAZOLE EG 1% krem
 4. Efektet anesore te mundshme
 5. Si ta ruani ECONAZOLE EG 1% krem
 6. Informata shtese
 7. ÇKA ËSHTË ECONAZOLE EG 1% krem DHE PËR ÇKA PËRDORET 

  Indikacionet terapeutike

Ky bar rekomandohet per trajtimin e semundjeve te lekures qe shkaktohen nga kerpudhat. (mikozat)

 1. ÇKA DUHET TE DINI PARA SE TË MERRNI ECONAZOLE Eg 1% krem 

Kunderindikacionet

ECONAZOLE EG 1%, krem NUK DUHET TE PERDORET ne rast se jeni alergjik ndaj ndonjerit prej perberesve. Nëse keni pyetje të tjera, apo ndonjë dyshim pyesni për më tepër informacion mjekun ose farmacistin tuaj

 

Masat paraprake ; Paralajmërimet e veçanta

 

 

Keni kujdes të veçantë gjatë përdorimit të Econazol EG 1% krem :

 Shmangni aplikimin prane syve

 Nuk rekomandohet perdorimi i nje sapuni acid (aciditeti favorizon shumimin e kandides)

 Ne rastet e aplikimit tek femijet,mbi nje zone te madhe ose ne lekure me shume lezione ,ndiqni rreptesisht rekomandimet e mjekut ,me qellim depertimin e mjaftueshem te produktit ne lekure.

Marrja e medikamenteve të tjera

Për të shmangur ndërveprime të mundshme midis disa barnave,ju duhet ta njoftoni rregullisht mjekun tuaj qe jeni duke perdorur edhe kete bar.

 Marrja me ushqim dhe pije

Nuk aplikohet.

Ndërveprimet me terapi alternative ose produkte bimore

Nuk aplikohet.

Shtatzania dhe Gjidhënia

Ne pergjithesi gjate shtatzanise duhet te konsultoheni me mjekun ose farmacistin tuaj lidhur me perdorimin e cdo bari qe merrni.

 Sportistet

Nuk aplikohet.

 Ngasja e automjeteve dhe perdorimi i makinerive           

Nuk aplikohet.

 Informata të rëndësishme për disa nga përbërësit e ECONAZOLE EG 1 % krem

Lista e ekspientëve me efekte të njohura :

Acid benzoik

Hidroksi butil anisoli  (E320)

Hidroksi butil tolueni (E321)

 Dipropilen glikoli

 1. SI TA MERRNI ECONAZOLE EG 1% krem

Udhëzime për përdorimin e saktë

Nuk aplikohet.

Dozimi, Rruga e marrjes, Shpeshtësia e marrjes, Kohëzgjatja e trajtimit

Aplikoni kremin në zonat e caktuara 2 herë ne dite, pas tualetit (banjes) dhe pasi e keni fshirë mire lekuren. Masazhoni zonen butesisht derisa kremi te perthithet.

Nese mendoni qe efekti i  ECONAZOLE EG 1%, krem eshte shume i forte ose shume i dobet , konsultohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Perdorim permes lekures.

Kohezgjatja e trajtimit shkon nga 2 deri ne 4 jave,varesisht prej tipit te mikozes, dhe mund te zgjasë me shume per disa zona te caktuara. Perdorimi i sakte i produktit pergjate  kohezgjatjes se trajtimit eshte i rendesishem per suksesin e trajtimit.

Ne cdo rast respektoni keshillat e mjekut.

 Simptomat dhe udhëzimet në rast mbidozimi

Në qoftë se ju përdorni më shumë se që duhet Econazole EG 1% krem : konsultohuni menjehere me mjekun ose farmacistin tuaj.  

 Udhëzimi në rast se harroni te merrni  një ose më shumë doza

Nëse ju harroni të përdorni ECONAZOLE EG 1%, krem: mos merrni kurre nje doze dyfishe per te zevendesur dozen qe harruat.

 Rreziku i efektit te tërheqjes

Nuk aplikohet.

 1. EFEKTET ANËSORE TË MUNDSHME 

Sikurse te gjitha barnat, ECONAZOLE EG 1%, krem mund te shkaktoje efekte anesore: kruarje,acarim,skuqje, ndjesi djegie, per shkak te prezences se acidit benzoik, te hidroksi butil anisolit, hidroksi butil toluenit dhe te dipropilen glikolit.

 1. Si TË ruhet Econazole EG 1%, krem

Të mbahet larg arritjes dhe shikimit të fëmijëve.

Data e skadimit

Shikoni daten ne kuti.

Kushtet e ruajtjes

Te ruhet ne temperature qe nuk i kalon + 25°C.

 1. InformaTA shtesË

Lista e plotë e substancave aktive dhe perberes te tjere :

Substanca aktive është Nitrat ekonazoli

Perberes të tjerë janë: stearat  macrogoli 300 dhe 1500 dhe etilen glikol (TEFOSE 63), gliceride te pangopura te poliglikolizuara (LABRAFIL M 1944 CS), parafinë e lenget, acid benzoik, hidroksi butil anisoli, parfum, uje i purifikuar.

 Forma farmaceutike dhe përmbajtja

Krem, tubet 30 g.

Bartesi i Autorizim Marketingut

EG LABO – Laboratoires EuroGenerics