EKTAGYN VAGINAL GEL

17.50

SKU: 3770008240186 Category:

Description

Ektagyn®eshtepajisjemedicinaleme pH  4.5qeperdoretsiparandaluesdhetrajtues I atrofisevaginale.

Ektagyn®, duke lejuar ruajtjen e hidratimit natyral të mukozës vaginale, lehtëson simptomat e atrofisë vaginale si thatësi, ndjesi djegieje, kruarje dhe parehati gjatë marrëdhënieve seksuale.Ectoin është një molekulë osmoprotektive, e cila siguron një veprim hidratues dhe qetësues dhe ka veti hidratuese dhe mbrojtëse në inde. Ectoin krijon një pengesë ujore mbrojtëse për membranat e mukozes, të cilat në këtë mënyrë forcohen dhe mbrohen natyrshëm nga acarimi.Acidi hialuronik është një glikozaminoglikan jo-sulfuror shumë i tretshëm, me peshë të lartë molekulare. Falë vetive të tij muko-mimetike dhe viskoelastike, garanton lubrifikimin e mirë të mukozës vaginale.

Permbajtja: Uje, Allantoin, Hyroksiacetophenone, Hidroksietilcelulozë, Hialuronat Natriumi, Ectoin, Vaj Ricini i Hidrogjenuar PEG-40, Propilen Glikoli, Polisorbat 20, Magnolol, Honokiol, Levulinat natriumi.

Perdorimi:   Për atrofi të moderuar deri në të rëndë, aplikojeni një herë në ditë për maksimum 7 ditë, më pas aplikojeni çdo 3 ditë ose sipas nevojës. Në rast të atrofisë së lehtë, aplikojeni produktin çdo 3 ditë ose sipas nevojës.

 1. Lani duart para përdorimit.
 2. Hapni kapakun, shtypeni fort me anën tjetër të kapakut, për të shpuar kapakun e aluminit (të bëhet vetëm kur hapet për herë të parë).
 3. Vendosni kanulën e aplikimit në tub në vend të kapakut.
 4. Shtrydheni tubin për të mbushur kanulën me produktin. Mbushni plotësisht kanulën.
 5. Hiqeni kanulën nga tubi.
 6. Futeni kanulën në vaginë dhe zbrazni kanulën duke shtypur pistonin me presion.
 7. Mbylleni tubetin dhe ruajeni ate deri ne perfundim te terapise.
 8. Pas perdorimit gjuajeni kanulen dhe mos e perdorni tjeter here te njejten kanule.

Masat paraprake për përdorim

 • Mos e përdorni për qëllime të ndryshme nga ato të treguara në udhëzime.
 • Produkti nuk ka efekt spermicid ose kontraceptiv.
 • Mos e përdorni në rast të mbindjeshmërisë së njohur ndaj ndonjërit prej përbërësve.
 • Ndërpriteni trajtimin nëse shfaqen reaksione jonormale të lëkurës.
 • Produkti është menduar për përdorim të vazhdueshëm për një maksimum prej 30 ditësh pa nderprerje, nëse simptomat vazhdojnë, konsultohuni me një mjek.
 • Çdo tub duhet të perdoret vetëm për një person.
 • Lani duart tërësisht përpara dhe pas aplikimit.
 • Shmangni kontaktin me sytë; Në rast kontakti, shpëlajeni me ujë të bollshëm.
 • Mbyllni tubin me kujdes pas përdorimit.
 • Mos e përdorni nëse paketimi është i hapur ose i dëmtuar.
 • Mos e përdorni produktin pas datës së skadencës të treguar në paketim.
 • Mbajeni larg fëmijëve.
 • Pas hapjes ruajeni produktin deri ne 8 jave maksimumi.
 • Ruajeni ne temperature ambienti.
 • Perdorim lokal

Efekte te padeshiruara: Vetem ne rast te perdorimit te zgjatur mund te shfaqen shenja te mbindjeshmerise. Ne kete rast konsultohuni me mjeku