EZETIMIBE/SIMVASTATINE EG 10MG/20MG

18.50

SKU: 3400930114858 Category:

Description


Ky kombinim i barnave përdoret së bashku me një dietë të rregullt për të ndihmuar në zvogëlimin e kolesterolit “të keq” dhe yndyrave (si LDL, trigliceridet) dhe rritjen e kolesterolit “të mirë” (HDL) në gjak. Ezetimibe vepron duke zvogëluar sasitë e kolesterolit që trupi juaj absorbon nga dieta. Simvastatina i takon një grupi barnash të njohur si “statinat.” Ajo vepron duke zvogëluar sasinë e kolesterolit që prodhon mëlça.

Përveç ushqimit të rregullt (si një dietë me pak kolesterol/dhe yndyra), ndryshimet e tjera në stilin e jetesës që mund të ndihmojnë në funksionimin më të mirë të këtij ilaçi përfshijnë ushtrimet, humbjen e peshës nëse keni mbipeshe, dhe ndaljen e duhanit. Konsultohuni me mjekun tuaj për më shumë detaje.

Zvogëlimi i kolesterolit “të keq” dhe triglicerideve dhe rritja e kolesterolit “të mirë” zvogëlon rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe ndihmon në parandalimin e goditjeve dhe atakëve të zemrës.

PËRBËRJA

· Substanca aktive janë:

Ezetimibe 10 mg

Simvastatin 20 mg

Për një tabletë.

· Substanca të tjera janë:

Baza e tabletës: laktozë monohidrat, hipromelozë, kroskarmelozë natrium, celulozë mikrokrystalline, acid ascorbic, acid citrik, butylated hydroxyanisole, propyl gallate, stearat magnezi.

Përzierje e pigmenteve: laktozë monohidrat, oksid hekuri i verdhë (E172), oksid hekuri i kuq (E172) dhe oksid hekuri i zi (E172)

PËRDORIMI

Merrni këtë ilaç me gojë me ose pa ushqim sipas udhëzimeve të mjekut tuaj, zakonisht një herë në ditë në mbrëmje.

Doza bazohet në gjendjen tuaj shëndetësore, reagimin ndaj trajtimit, moshën, dhe barnat e tjera që mund të jeni duke marrë. Sigurohuni të tregoni mjekut dhe farmacistit tuaj për të gjitha produktet që përdorni (përfshirë barna me recetë, barna pa recetë, dhe produkte bimore).

Doza maksimale e zakonshme për simvastatin në këtë ilaç është 40 miligramë në ditë. Nëse mjeku juaj ju ka udhëzuar të merrni më shumë se 40 miligramë simvastatin, vazhdoni me atë dozë. Megjithatë, flisni menjëherë me të për rreziqet dhe përfitimet e dozës suaj më të lartë.

Mos e rritni dozën ose mos merrni këtë ilaç më shpesh se sa është përcaktuar. Gjendja juaj nuk do të përmirësohet më shpejt, dhe rreziku i efekteve serioze anësore mund të rritet.

Evitoni të hani grejpfroot ose të pini lëng grejpfroot gjatë përdorimit të këtij ilaçi, nëse mjeku ose farmacisti juaj nuk ju thotë se mund ta bëni këtë me siguri. Grejpfroot mund të rrisë rrezikun e efekteve anësore me këtë ilaç. Pyetni mjekun ose farmacistin për më shumë detaje.

Nëse po përdorni edhe disa barna të tjera për të ulur kolesterolin tuaj (rezinat e lidhura me acid biliar si kolestiramina ose kolestipoli), merrni këtë produkt të paktën 2 orë para ose të paktën 4 orë pas përdorimit të këtyre barnave. Këto barna mund të reagojnë me këtë produkt, duke penguar absorbimin e tij të plotë.

Merrni këtë ilaç rregullisht për të përfituar maksimumin nga ai. Kujtoni ta merrni në të njëjtën kohë çdo ditë. Vazhdoni ta merrni këtë ilaç edhe nëse ndiheni mirë. Shumica e njerëzve me kolesterol ose trigliceride të lartë nuk ndihen sëmurë.

Është shumë e rëndësishme të vazhdoni të ndiqni këshillën e mjekut tuaj për dietë dhe ushtrim. Mund të ketë nevojë deri në 4 javë para se të përfitoni tërësisht nga ky ilaç.